Magyar UFO Akták

A magyar Ufószövetség és a kutatók több kísérletet tettek arra az évek során, hogy hivatalos aktákhoz jussanak a légterünkben történt UFO incidensekről. Ezek a próbálkozások azonban mindig sikertelenül végződtek.  A Magyar Honvédség szerint Magyarországon nincs UFO tevékenység és nincsenek UFO akták sem. [1] 2019-ben és 2020-ban azonban Miskolci László tudományos támogatással  elsőként jutott hozzá a magyar UFO aktákhoz, melyek hivatalosan állítólag nem is léteznek. Kutatási eredményeit a “Magyar UFO Akták” című könyvében tette közzé, ami 2020 tavaszán jelent meg az Angyali Menedék kiadónál. [2]

Az akták az Állambiztonságtól és a Honvédségtől származnak, hivatalos és jogvédett iratok, kizárólag engedéllyel lehetséges a publikálásuk.

A dokumentumok egyrészt a katonai bázisok és a repterek felett megjelenő UFO-król szólnak, másrészt Colman von Keviczky, azaz Keviczky Kálmán [3] katonatiszt és UFO kutató megfigyeléséről, valamint a témában végzett tevékenységéről.

A könyv tartalmazza továbbá a teljes hazai UFO történelmet, olyan átfogóan, amire eddig még nem volt példa. Nem csak az aktákról olvashatunk bennük, hanem hogy a szerző különböző szemtanúkat – katonákat, csillagászokat, “átlagos” embereket – keresett fel, újságírókkal és tudósokkal beszélt, és több ezer oldalt böngészett át a könyvtárakban és a levéltárakban. Az író olyan hagyatéki anyagokból is dolgozott, ami csak neki van meg egyedül az országban, így  rengeteg új információt ismerhetünk meg a könyvből.

Olvasói visszajelzések:

A mai napon az a megtiszteltetés ért, hogy átvehettem a “Magyar UFO Akták” címet viselő könyv tiszteletpéldányát magától a szerzőtől, Miskolci Lacitól. Nagyon köszönöm, és örülök, hogy a magam módján – saját anyagokkal és némi visszaemlékezéssel-segíthettem ennek a kötetnek a megszületését. Nagyszerű könyv sok-sok új információval fűszerezve, minden érdeklődőnek csak ajánlani tudom!” – Viszkok András, a Kondorosi UFO Adatbank alapítója

“Leginkább az oknyomozói munkák közé sorolnám. Nagyszerű!”

“Hiánypótló.”

“Köszönöm a remek könyvet, ami most egyedülálló.”

“Baromi lebilincselő! Hasonló az érzés, mint amikor anno Nemere István Titkok könyveit olvastam, vagy a Communiont.”

” Köszönöm, hogy vette a fáradságot egy rendkívül alapos – eddig példátlanul – komplex, mindenre kiterjedő, s leginkább magyar! vonatkozású könyv megírására. Továbbá nagyon hálás vagyok hogy rendkívül materiális világnézetem – betonfalai az Ön művének hatására( is) repedezni kezdtek, majd leomlottak – hogy egy költői fordulattal éljek, Kívánok Önnek jó egészséget, töretlen alkotókedvet, abban a hitben hogy immár nem sokáig tudják az emberiséget szellemi és tudományos béklyóban tartani, s az “igazság” utat tör magának!”
[1] http://www.atv.hu/belfold/20130809-magyarorszagon-nincs-ufo-tevekenyseg-es-nincsenek-ufo-aktak

[2] https://www.magyarmenedek.com/products/16190/Magyar_UFO_aktak_-_Miskolci_Laszlo.htm

[3] https://hu.wikipedia.org/wiki/Keviczky_K%C3%A1lm%C3%A1n