A magyar UFO akták közzététele

   Világszerte hozzák nyilvánosságra a különböző országok kormányai az UFO-s dokumentumaikat. A legtöbbet természetesen Amerikában tették közzé, ugyanis a FOIA-ra (információs szabadságról szóló amerikai törvény) hivatkozva a kutatók folyamatosan kérvényezik az akták publikálását. Igaz, sokszor nem mindegyiket adják ki és sok dokumentum cenzúrázott. Legutóbb az Amerikai Haditengerészet UFO felvételeit szivárogtatták ki és a média óriási érdeklődést tanúsított az eset iránt.

  “Vannak-e UFO-akták Magyarországon?”- tették fel a kérdést már oly sokan. A kilencvenes- és kétezres években többen is próbálkoztak azzal, hogy ilyen iratokra szert tegyenek: először Hoffmann József, a Színes UFO Ismeretterjesztő Képeslap munkatársa, majd pedig Verőczei Ernő plazmagömb kutató, de egyikük sem járt sikerrel. 2013-ban a Magyar Ufószövetség tagjai küldtek egy memorandumot a miniszterelnöknek és a honvédelmi miniszternek, amelyben követelték az UFO-akták nyilvánosságra hozását. A hivatalos válasz az volt, hogy Magyarországon nincs UFO tevékenység és nincsenek UFO-akták.

  Ha azonban áttekintjük a magyar UFO történelem egy szeletét, akkor rendre előjönnek azok az esetek, amiket a Honvédség katonái és pilótái jelentettek. Pont Magyarországon ne lennének akkor UFO-akták? De vannak! A dokumentumok megszerzéséhez én azonban más módszert használtam, nálunk ugyanis nincs semmiféle FOIA-hoz hasonló törvény, “jópofaságból” pedig nem fognak titkos aktákat adni a kutatóknak.

   2018 és 2020 között, tudományos támogatással több intézményt és hivatalt is felkerestem, hogy betekinthessek az irattáraikba. Természetesen nem mindenhol jártam sikerrel, mondván, hogy “ilyen” jellegű anyagaik nincsenek és már egy szimpla e-mailezés keretében is elutasítottak. Két helyen azonban sikerrel jártam és kijelenthetem: Magyarországon elsőként sikerült hozzájutnom hivatalos, titkosítás alól feloldott dokumentumokhoz, melyekben UFO észlelések és megfigyelések szerepelnek.

  Ennek fényében 2020 márciusában megjelent a “Magyar UFO Akták” című könyvem, amiben nem csak az aktákat tekintheti meg az Olvasó, de az ország teljes UFO történelméről is rengeteg információt szerezhet.

A könyv az alábbi linken megvásárolható:

https://www.magyarmenedek.com/products/16190/Magyar_UFO_aktak_-_Miskolci_Laszlo.htm