Érdekes fények Monor felett

Időpont: 2023. május 5.

Helyszín: Pest megye, Monor

Gy. L. (43) szemtanú a megadott este folyamán fényjelenségeket észlelt, amelyeket sikerült rögzítenie a kamerájával. A következőt fűzte hozzájuk:

“Volt hogy egyidejűleg nyolc darab is világított, de 1-2 perc után elhalványodtak, majd újra. Az egymáshoz viszonyított helyzetük változott, de nem hirtelen mozogtak.”

 

 

 

A felvételeket áttekintve és a leírást figyelembe véve úgy vélem, hogy egyszerű kínai lámpásokról van szó. A henger alakú lámpatestek az égő begyújtása után megtöltődnek meleg levegővel és az ég felé repülnek. A mozgásukban nem volt semmi különös és nem is együtt mozogtak, hanem ahogyan a légáramlat sodorta őket. Ezeket a kívánságlámpásokat előszeretettel használják esküvőknél, születésnapi buliknál és egyéb rendezvényeken. A felvételeken szerencsére van viszonyítási pont, mert a szemtanú ki-be zoomolt, így a Holdat is megszemlélhetjük rajta. Viszont ez miatt sokszor kiesik a kép a fókuszból, így a lámpások többször is rombusz alakúnak tűnnek. Sajnos több szemtanú is van, aki úgy küld felvételt az általa látott UFO-ról, hogy nincs rendes viszonyítási pont, hanem csak a fekete háttér, azaz a sötét éjszaka. Szerencsére ez nem ilyen, így megkönnyítette az azonosítást is.

Úgy vélem, hogy ez a jelenség kellőképpen tisztázva lett.

Ha neked is volt tapasztalatod, akkor kérlek küldj egy részletes leírást a következő e-mail címre: miskolcilaszlo1988@gmail.com