Tucatnyi UFO Győr és Pápa között

Időpont: 2022. augusztus 9., hajnali fél öt

Helyszín: Győr és Pápa között (sajnos ennél pontosabb adat nincs)

H. M. keresett meg e-mailben, hogy többedmagával látott a hajnali órákban nagyjából ötven darab fénylő testet, amelyek alakzatba rendeződve haladtak az égbolton, majd végül elrepültek.

” Több (kb. 50) erősen fénylő pont, nem villogó, nem sorban, hanem együtt csoportban a szűk távolságot egymástól tartva alakzatban, mint egy hajó vagy hal forma, haladt az égbolton ÉNY irányból DK felé! Katonai riasztás nem követte, de halk hangja volt. Én ugyan nem hallottam az egyéb zajok miatt, de a barátunk szerint volt neki! A videó felvétel annyira rossz lett, hogy férjem törölte is mérgében! Próbáltuk megbeszélni egymásközt mi lehetett ez, de nem jutottunk dűlőre! Gondoltunk az ukrajnai háborúra, a műholdakra, de nem repülőgép sebességű volt ez a jelenség, hanem sokkal gyorsabb! Szerencsés vagyok, mert nem egyedül láttam, de félelmetes és elképesztő volt!”

 

Az első sorokat olvasva azt hittem, hogy sajnos megint valaki a StarLink “műholdvonatot” látta, de szerencsére mégsem erről volt szó. Az egyenes vonalban halad és nem rendeződik olyan formába, mint ahogyan a szemtanú leírta. A levélíró egyébként ismerte a műholdakat, mert tovább folytatva a dolgot:

“Azért nem gondoltunk a műholdakra, mert két éve éjjel két alkalommal láttam ezeket. Egyszer kb. 22 db -ot számoltam, egyszer pedig 56 db-ot, majd után hagytam abba a számolást, mert ráuntam. Azoknak a fénye nem volt erősebb egy távolabbi csillagnál. Ezeknek viszont sokkal erősebb volt a fénye, de nem tudtuk eldönteni, hogy magukból bocsátották ki vagy csak a nap fénye volt. Sajnos a magasságot sem tudtuk meghatározni! Azóta is sajnálom nagyon, hogy felvételt nem sikerült készíteni!”

Erre a jelenségre kizárólag egy csoportos drónreptetés lehetne a válasz. Ám sehol sem találtam annak nyomát, hogy bárkik is hajnali fél ötkor reptettek volna drónt a két terület között. Persze lehet, hogy ez az “akció” nem volt sehol meghirdetve vagy nem cikkeztek róla, de mégis mi értelme lett volna és milyen céllal tették volna mindezt? Ráadásul a drónhasználatra igen komoly légtéri szabályok és törvények vonatkoznak idehaza is. Időnként szoktak dróns howkat rendezni, amiről végül feltöltik a videókat az internetre. A magyar drón közösség még előre meg is hirdeti az eseményeket, de a megadott időpontban semmi ilyesmi nem történt.

Bár nem gyanítok földönkívüli magyarázatot, de az esetet sajnos nem lehet megoldani. A szemtanú ráadásul érdeklődött, hogy esetleg mások nem-e látták a jelenséget, de sajnos hozzám semmi ilyen információ nem érkezett.

Ha neked is volt tapasztalatod, akkor kérlek küldj egy részletes leírást a következő e-mail címre: miskolcilaszlo1988@gmail.com