Szivar UFO Kecskemét fölött

Időpont: 2024. január 20., hajnali 1 óra után

Helyszín: Bács-Kiskun megye, Kecskemét, a Stádium utca egyik panellakása

A következő leírást kaptam K. szemtanútól (27), aki amatőrcsillagász:

“Hajnali egy óra után nem sokkal felébredtem és arra gondoltam, megnézem az ablakból az eget, hogy tiszta-e. Jobb oldalon megláttam egy alacsonyan repülő tárgyat, ami hangtalanul ment az égen, kondenzcsíkot nem húzott maga után. Nem a szemem láttára materializálódott, hanem már teljesen látható volt, amikor megpillantottam. Az alakja hosszúkás volt, mint a babapiskótának, nagyságra pedig akkora volt, mint egy utasszállító repülőgép. Szárnyak nem voltak rajta. Olyan magasan volt, mint a leszálláshoz készülő gépek. A két szélén alul kerek, sárgás fény világított rajta olyan erősséggel, mint a csillagok fényei. Más fényforrást nem láttam rajta. A tárgy tömör volt, sötét, fémes szürke színű. A körvonalai jól elkülönültek az égtől. Egyenes vonalban haladt előre, közben nem emelkedett fel, nem ereszkedett lentebb. Ahogy haladt, a csillagokat kitakarta. Körülbelül 8 másodpercig láttam. Az első 3 másodpercben teljesen tömör, szilárd testként, utána fokozatosan kezdett halványodni, „átlátszóvá válni”, mint amikor egy hullócsillag kialszik.”

K. a leíráson kívül küldött még egy rajzot is, amelyen illusztrálni próbálta, hogy hogyan nézett ki a tárgy. Bár oldalról látta, de kevésbé lett volna szemléltetőbb, így azt mutatta be, hogy alulról milyen lehetett.

 

 

Mivel az észlelő amatőrcsillagász, ezért azt is megtudta mondani, hogy mely csillagkép környékén látta a jelenséget, ami nem más, mint a Hidra – a Corvus és az Antlia között. Ez egy fontos tényező, mert sajnos sok szemtanú nem képes behatárolni, hogy az égbolt mely pontján látott valamit. Továbbá megjelölte azt is, hogy a szivar alakú tárgy Szekszárd irányába repült.

Ha valaki erősen tagadja a megmagyarázhatatlan észlelések létét, akkor rögtön arra gondolhat, hogy biztosan csak egy oldalról látott repülőgép az eset megoldása. Ha így van, akkor nem feltétlenül látjuk a szárnyait, mivel egyazon vonalban vannak, mint maga a géptest. Igen ám, csakhogy a repülőgépeknek három jelzőfénye van, amelyek különböző színűek (piros, zöld, fehér), míg a szemtanú kettő fényforrást látott, amelyek sárga színűek voltak. Ráadásul ezek máshol is helyezkedtek a hagyományos gépekhez képest, mint ahogy K. megfigyelte. Nem volt továbbá elkülöníthető farokrész vagy egyéb részlet. A repülőgép hipotézist az is megcáfolja, hogy természetesen Kecskemét fölött is megy egy légifolyosó, de az nem is abban az irányban van!

A szivar alakú UFO-k gyakran előbukkannak a beszámolókban már az ötvenes évek óta és hasonlóan is írják le őket. Úgy vélem, hogy ez az eset abszolút hiteles és megoldatlan marad. A drónt, a hullócsillagot, a légballont és egyebeket felesleges is tárgyalnunk, mert egyikre sem illik rá a leírás.

Ha neked is volt tapasztalatod, akkor kérlek küldj egy részletes leírást a következő e-mail címre: miskolcilaszlo1988@gmail.com