Füstszerű lény megjelenése egy kecskeméti lakásban

Időpont: 2023. augusztus (a nap nem lett feljegyezve, kb. nyolcadika és tizenkettedike között)

Helyszín: Bács-Kiskun megye, Kecskemét, a szemtanú szobája

J. szemtanú (26) az egyik este egy nem szokványos lénnyel találkozott, méghozzá a saját lakásán:

“Éppen relaxációs zenét hallgattam, amikor a szobám ajtajában megláttam egy alakot, aki tőlem 1-2 fejjel lehetett alacsonyabb. Én 168 centi magas vagyok. A teste nem volt sem szilárd, sem áttetsző, olyan volt, mintha füst vagy köd gomolygott volna benne. Nem volt arca, de emberi testalkatú volt. Megfigyeltem, hogy 5 ujj volt a kezén. Úgy tudnám leírni, mintha egy emberi test alakú tartályban kavargott volna a világos füst. Külső nemi jelleg nem volt rajta látható. Pár másodperc múlva a lény bejött a szobámba – besétált, mint egy ember – és megállt velem szemben az ágy előtt. Hatalmas szeretetet éreztem, ahogy előttem állt. Kb. 5-6 másodperc múlva csak úgy eltűnt. Nem fokozatosan halványodott, hanem „egy csettintésre” történt. Utána még sokáig éreztem a jelenlétét, a szeretetet és a békét, bár szemmel már nem láttam.”

Felvetődhetne, hogy nem-e lehet arról szó, hogy egy szellemet látott az illető? Bár ezt sem lehet teljesen kizárni, de az entitás leírása szokatlan a szellembeszámolókhoz képest. Többen is beszéltek már olyan entitásokról, amelyek hasonlóak voltak és egyesek még fénylettek is. Mindegyikre igaz, hogy nem teljesen volt fizikai testük, de mégsem voltak teljesen áttetszőek. Ezeket a lényeket a tanúk sokszor földönkívüli entitásoknak vélik és bizonyos szempontok szerint igazuk is lehet, de szubjektív véleményem szerint ezek nem űrutazó lények. Valószínűleg több párhuzamos valóság is létezik és időnként onnan jönnek át a mi világunkba. Ez megmagyarázná a hirtelen megjelenést és az eltűnést is. Létezhetnek olyan testi megjelenések, amelyek teljesen eltérnek a mi biológiánktól, így ezek a leírások nem meglepők.

A szemtanú rajza (a fej átlagos méretű volt) és egy hasonló illusztráció az internetről

Egy szkeptikusban felvetődhetne, hogy látási hallucináció történt. Hallucinációk valóban léteznek, de ezt a szót úgy használják, mint valami “jolly jokert” és ezzel nem magyarázzák meg, hogy miért is hallucinált az illető? Mi volt a kiváltó ok, miért éppen akkor és ott jött létre a hallucináció, továbbá miért nem történt meg azóta sem. Ráadásul a legtöbb szakirodalom is elismeri, hogy nem tudják, hogy pontosan milyen úton és okból jönnek létre. A látási képzelgéseket általában a látás romlásával magyarázzák, de ezek rendszeresek is. A szemtanúnak semmi ilyen panasza nincs és a lényt sem látta azóta. A tüneteknél elszokták mondani, hogy félelemmel járnak, de még a leírásból is kitűnik, hogy ennek ellentétéről van szó. Bár a fenti magyarázatom fantasztikusnak tűnhet az entitás eredetét illetően, de a hallucináció magyarázat abszolút nem állja meg a helyét.

Ha neked is volt tapasztalatod, akkor kérlek küldj egy részletes leírást a következő e-mail címre: miskolcilaszlo1988@gmail.com